У Вінниці стартувало голосування за нові назви для 38 топонімів: Сергій Моргунов закликав вінничан долучатись За інформацією Вінницької міської ради

Сьогодні, 30 серпня, у Вінниці розпочалось онлайн-голосування щодо перейменування топонімів, нав’язаних російським імперськими та радянськими режимами. Містяни обирають назви для 38 топонімів. Голосування триватиме до 23:59 год 9 вересня. Міський голова Сергій Моргунов запросив вінничан долучатись до вибору назв.

«Ми – українське місто. Важливо повернути свою історію і свій культурний код. Наша громада почала цю роботу раніше. І маємо продовжувати робити це разом – спільно з містянами, науковцями та експертами. Дякую усім вінничанам, хто долучається до цього процесу», – написав на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Протягом 10 днів вінничани можуть обрати один із варіантів назв для вулиць, провулків, тупиків, проїздів, бульварів тощо. Їх підготувала Рада з питань історії, культурної спадщини та топоніміки на основі звернень мешканців. Вже з перших хвилин голосування містяни продемонстрували велику активність. Про це повідомили у департаменті правової політики та якості міської ради.

Нагадаємо, електронне голосування триває на платформі E-Dem за посиланням https://consult.e-dem.ua/0510100000 (розділ «Консультації з громадськістю»)
Якщо виникають складнощі чи запитання щодо можливості голосування звертайтеся у департамент правової політики та якості міської ради за телефонами: 59-50-31; 59-51-55.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin