У Вінниці проводять навчання людей, які бажають взяти до себе у родину на виховання та спільне проживання дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування

Громадяни, які проживають у Вінницькій громаді, звертаються із заявою та необхідними документами до служби у справах дітей Вінницької міської ради про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі, потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків чи батьків-вихователів. Після перевірки документів на відповідність вимогам законодавства служба у справах дітей подає до Вінницького обласного центру соціальних служб запит щодо проходження заявниками курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчання проводиться за українською версією програми «ПРАЙД», триває 8 днів на базі Вінницького обласного центру соціальних служб. Під час навчання громадяни отримують детальну інформацію про особливості різних форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайомляться з віковими особливостями розвитку дітей, наслідками пережитих дітьми втрат, шляхами формування прив’язаності та методами виховання, які сприятимуть підтримці бажаної для батьків поведінки дітей тощо.

У разі, коли громадяни є родичами дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, для влаштування дітей такої категорії під опіку, піклування, навчання проходити не потрібно.

Мешканці Вінницької міської територіальної громади, які бажають усиновити дитину, проходять курс підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, крім випадків, коли вони є родичами дитини, її опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями.

Після проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та постановки їх на відповідні обліки, кандидати в усиновлювачі, потенційні опікуни, піклувальники, прийомні батьки чи батьки-вихователі отримують у службі у справах дітей Вінницької міської ради інформацію про дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання або можуть бути усиновленими, з урахуванням рекомендацій, зазначених у довідках про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Станом на 11 серпня 2022 року двадцять шість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, різного віку потребують влаштування до сімейних форм виховання та чекають своїх батьків», – говорить заступниця начальника служби у справах дітей міської ради Наталія Манзюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin