Благодійна гра “Що? Де? Коли? та чи буде своя «Кришталева сова» у Вінниці? Повідомила Вінницька міська рада

26 липня завершився аукціон із продажу «Кришталевої сови» від кращого гравця 1995 та 1996 років – Олександра Рубіна (Alexander Rubin).

За суму в 69 тисяч гривень її викупили жителі Ізраїлю – Нюся та Сергій Панкратови. Торги тривали до останньої секунди.

Вінницький інтелектуальний клуб «Що? Де? Коли?» також намагався придбати цю сову. Для цього навіть провели благодійну гру зі «Що? Де? Коли?» але ставки вже були вище можливостей гравців.

В благодійній грі взяли участь 12 команд. Це були не лише вінничани, а й переселенці з інших міст, що грали в інтелектуальні ігри у себе вдома, а тепер роблять це у Вінниці. Саме команда «Солодка Марія», в складі якої можна було помітити навіть чемпіонів України двох минулих років, дала найбільшу кількість правильних відповідей.

«Сьогодні для нас підготували запитання відомі у світі автори та редактори. Чого варте лише ім”я володаря «Діамантової сови» – Бориса Бурди, від якого був цілий тур» – каже ведучий гри Сергій Штельмах.

До організації заходу долучились не лише Вінницький інтелектуальний клуб, а й Міський Палац Мистецтв, Міжнародний благодійний фонд допомоги та ініціативна група допомоги ЗСУ. Різнопланову підтримку надали Департамент культури Вінницької міської ради та медіа-партнери, про що розповів учасникам гри директор Міського Палацу Мистецтв – Євген Майданик.

Втім, копію “Кришталевої сови” із музею, виробництва Львівської кераміко-скульптурної фабрики, Олександр Рубін все таки передасть Вінницькому інтелектуальному клубу та навіть сам приїде до мирної Вінниці на перше її вручення!

Зібрані раніше клубом кошти (15 тисяч гривень) та донати учасників благодійної гри (ще понад 13 тисяч гривень) із коштами за сову разом склали 97 тисяч гривень, і будуть витрачені на придбання автомобіля для ЗСУ!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin