27 червня відбувся захід “У пошуках втраченої Конституції”

27 червня відбувся захід “У пошуках втраченої Конституції”. Його організували та провели відділ молодіжної політики Вінницької міської ради та Центр підліткових клубів за місцем проживання VinSmart. Дійство проходило в Центральному міському парку ім. М.Леонтовича серед молоді віком від 14 до 35 років.

Було сформовано 11 команд. Учасники квесту проявляли свої інтелектуальні, фізичні та творчі здібності, а також знання Конституції. Квест складався з 9 етапів, кожен з яких відповідав завданням із Конституції Пилипа Орлика та Конституції України. Під час змагання хлопці та дівчата будували оптимальні маршрути переміщення по парку. Завдяки знанням, логіці та спритності вони швидко проходили всі етапи.

«Щоріч ми проводимо до державних свят схожі заходи. Вінничани залюбки беруть у них участь, активно долучаються до забав, квестів, забігів тощо. Цей навчальний рік майже увесь був в онлайн форматі. Тому квест подарував для учасників незабутні емоції, відчуття, а найголовніше – це живе спілкування», – говорить начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

В ході командного змагання хлопці та дівчата відчули себе детективами у пошуках втраченої Конституції. Шукали способи прояву чорнила, складали пазл із сторінок Конституції Пилипа Орлика 1710 року в білих рукавичках, щоб відчути важливість цього документу для українців. Навчились користуватись сургучем і ставити на листах печатки.

Квест дав можливість молоді Вінниці перевірити свої знання та підвищити рівень обізнаності про Конституцію України. «Це державне свято ми запам”ятаємо на все життя!» – зазначили учасники квесту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin