Вінничани хочуть перейменувати вулицю Тімірязєва

На сайті місцевих петицій 24 травня зареєстрували звернення до міської ради з пропозицією перейменувати вулиця Тімірязєва на честь Бориса Джонсона.

«Перейменування вулиці Тімірязєва обґрунтуване причиною, що описана в списку пропозицій на перейменування вулиць, який був сформований на засіданні Ради з питань історії, на основі думок та звернень представників міської громади, а також на основі фахових рекомендацій:

«Тімірязєв Клімєнт Аркадієвіч (1843-1920) – російський біолог. Жодним чином не пов’язаний з Вінницею, Поділлям та Україною».

А крім того, за даними відкритих джерел був активним сторонником Жовтневої революції. Виходячи з цих причин перейменування є доцільним.

Перейменувати вулицю на честь Бориса Джонсона доцільне і обґрунтоване з причин того, наскільки велику підтримку надав нашій країні Александр Борис де Пфеффель-Джонсон — британський політик та колишній журналіст і Британія, як країна, в цілому.

Доцільність перейменування саме на честь цієї людини, окрім бажання громади, можна довести позицією заслуженого журналіста України, та письменника Олександра Олександровича Горобеця та інших відомих людей, які виступали з аналогічними пропозиціями щодо перейменування проспекту в Києві на честь вищезгаданої людини.

Оскільки жителі громади мають бажання жити не на вулиці «Тімірязєва», а на вулиці «Бориса Джонсона», просимо задовільнити це бажання, враховуючи його доцільність викладену вище», – зазначено в петиції.

Щоб мерія розглянула ініціативу, необхідно зібрати 350 підписів під петицією.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin