Для транзитних центрів розміщення переселенців надійшло 5 тонн гуманітарної допомоги від Міжнародної благодійної організації Medаіr Повідомляє Вінницька міська рада;

Вчора, 12 травня, у Вінницю надійшло 5 тонн гуманітарної допомоги від Міжнародної благодійної організації Medаіr. Вантаж розподілять між транзитними центрами розміщення вимушених переселенців у нашій громаді. Про це розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

“На базі наших п’яти загальноосвітніх закладів на сьогодні проживають понад 1400 внутрішньо переміщених осіб, ми намагаємось забезпечити їх найнеобхіднішим. У вантажі засоби гігієни, пральні порошки, мийні засоби, кухонні набори, комплекти постільної білизни, ковдри, розкладачки тощо. Наразі ми отримали перший транш, нам обіцяють допомогу в придбанні техніки, яка нам так необхідна для Центрів колективного розміщення ВПО, а саме пральні машини, мікрохвильовки, сушарки та інша техніку”, – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Як розповіла координаторка Вінницького офісу Medair Алла Студілко, зараз представництво реалізовує два проєкти з ремонту в гуртожитках, де розмістили ВПО. Найближчим часом чекають на затвердження й інших заявок.

“Перший проєкт – це гуртожиток Вінницького технічного коледжу за адресою проспект Юності, 4, де зараз проживають 188 переселенців. Там ми скоро завершимо капітальний ремонт у трьох санвузлах із облаштуванням нових труб, сантехніки, стін і підлоги, – розповідає Алла Студілко. – Другий наш проєкт більш масштабний. Його основною метою є забезпечення гуртожитків професійно-технічних закладів, які зараз стали прихистками для ВПО, усім необхідним для комфортного перебування. Йдеться про ліжка, матраци, ковдри, пральні машини, бойлери, вбиральні, душові, крани, холодильники тощо. Триває процес закупівель”, – додає Алла Студілко.

Довідка: Міжнародна благодійна організація Medаіr працює вже понад 20 років і надає гуманітарну допомогу саме у зонах військових конфліктів. Medair була однією з перших організацій, яка зреагувала на надзвичайну ситуацію в Україні та почала організовувати допомогу з польського міста Жешув.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin