Сьогодні відбулась меморіальна акція «Вінниця пам’ятає»

Сьогодні, 29 квітня, відбулась меморіальна акція «Вінниця пам’ятає» в пам’ять про військових та цивільних, які загинули у війні росії проти України. Захід пройшов на Замковій горі, яка є знаковим історичним місцем для всієї громади.

Повідомляє ВМР.

«За українськими християнським традиціям наступний тиждень після Великодня є поминальним. Зараз він набуває іншого змісту. Ми повинні завжди пам’ятати про всі жертви війни за Україну, про людей, які загинули через звірства росії. Фактично, це є геноцид українського народу, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Сила нашої нації в єдності і в пам’яті. Тому ми започаткували традицію проведення меморіальної акції «Вінниця пам’ятає». Думаю, що вінничани будуть підтримувати її щороку під час поминальних днів».

На заході виступав Вінницький академічний міський камерний хор ім. Віталія Газінського. Також, на знак вшанування пам’яті, згадували міста України, які зазнали найбільших страждань та руйнувань й історії мирних мешканців, що постраждали від російської агресії на території України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin