Вінницею почав курсувати «трамвай дружби» зі Швейцарією

У Вінниці вийшов на лінію трамвай, на салоні якого містяться зображення прапора Швейцарії і герба Вінниці та напис «Вінниця дякує Швейцарії за підтримку України!» двома мовами: українською та німецькою. Це зроблено на знак подяки Швейцарії, яка підтримує український народ у цей надскладний час для нашої держави. Зокрема, вже майже два тижні Цюрихом їздить трамвай у синьо-жовтих кольорах з QR-кодами і адресою сайту, де міститься інформація, як можна допомогти Україні та українським біженцям.

«Трамвай дружби» між Вінницею та Цюрихом. Відсьогодні він курсує містом. Символічний жест на знак подяки Швейцарії від вінничан за підтримку у важкі для нашої країни часи, – написав у своєму телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов. – Наша співпраця починалася з проекту «Цюрихські трамваї». І було надзвичайно приємно дізнатися, що наші швейцарські колеги випустили на лінію “трамваї солідарності” з Україною. Відчуваємо, що далекий Цюрих сьогодні нам близький. Два міста, дві країни, але у нас єдині цінності – свобода, справедливість, взаємодопомога. Ми цінуємо допомогу наших швейцарських друзів».

Вінницький «трамвай дружби» курсуватиме містом за маршрутом №1 «Електромережа – Муніципальний ринок». Це один з трамваїв серії «Mirage», які Вінниця отримала упродовж 2007-2012 років в рамках проєкту «Цюрихські трамваї для Вінниці». Тоді загалом наша громада одержала 116 трамвайних вагонів серій «Mirage» та «Karpfen». Швейцарська Конфедерація профінансувала транспортування вагонів з Цюриха, поставку запчастин, придбання додаткового обладнання в Україні та навчання персоналу. Саме з цього проєкту і розпочалась багаторічна співпраця Вінниці зі Швейцарією.

Нагадаємо, в грудні 2020 року у Посольстві Швейцарії в Україні за участі Посла Швейцарії в Україні Клода Вільда та Вінницького міського голови Сергія Моргунова відбулось підписання нової Угоди між Урядом Швейцарської Конфедерації, Вінницькою міською радою та КП «ВТК» щодо старту 2-ї фази реалізації проєкту «Цюрихські трамваї для Вінниці».

В рамках продовження співпраці у 2022 році Вінниця має отримати першу партію трамваїв серії Tram 2000. На офіційному сайті транспортної компанії VBZ міста Цюрих вказано, що восени вони мають відправитись до України. І що компанія VBZ щиро бажає, щоб це стало можливим.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin