Вінничанам нагадли про заборону спалювання опалого листя

Навесні несвідомі вінничани починають спалювати листя, суху траву та інші рослинні рештки. Такі дії завдають значної шкоди людині та навколишньому середовищу. Спалювання рослинних відходів та опалого листя небезпечне ще й тим, що може перерости у неконтрольоване горіння. А це, в свою чергу, може призвести до пожежі.

Варто зазначити, що при згорянні рослинних решток з димом вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин. А під час тління листя чи бадилля у повітря надходить бензопірен, що здатний викликати у людини ракові захворювання. Крім того, ці речовини впливають на органи дихання, сприяють виникненню респіраторних захворювань, катарів верхніх дихальних шляхів, ларингіту, бронхіту та пневмонії.

Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання листя і сухої трави призводить до загибелі тварин.

Категорично заборонено спалювання рослинних залишків на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок за умови дотримання вимог щодо охорони атмосферного повітря. Заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень.

Альтернатива спалюванню – компостування органічних відходів. Тому при наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin