Реальним шляхом завершення війни більшість українців бачить пошук компромісів на переговорах із залученням інших країн

Реальним шляхом завершення війни більшість українців бачить пошук компромісів на переговорах із залученням інших країн (64%), йдеться в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг».

«Водночас майже третина вважають, що варто відмовитися від переговорів і воювати до звільнення всіх територій і лише 1% – погодитись на більшість вимог РФ», – йдеться в дослідженні.

Крім того, 56% опитаних вважають, що головна мета вторгнення Росії – це повне знищення українського народу, і ця думка домінує в усіх регіонах України.

«Ще половина вважають, що ціль нападу – окупація України і приєднання до Росії. Тільки 15-17% думають, що росія переслідує мету змінити політичний курс України чи запобігти розміщенню баз НАТО, 10% – вважають, що мотивом є знищення військової інфраструктури, 5% – провокування НАТО на війну. Тих хто вважає, що вторгнення Росії мало за мету захистити російськомовних – лише 2%», – вказує опитування.

Також соціологи з’ясували, що українці абсолютно не готові віддавати Крим і Донбас: більшість вважають, що Україна має використовувати всі можливості для повернення окупованих територій Донбасу (86%) і Криму (80%). У цьому впевнені мешканці усіх регіонів, і цей показник зараз вищий, ніж у довоєнні часи.

«Половина опитаних українців оцінюють ймовірність того, що Росія здійснить військовий напад на одну з країн Європи як високу (25%) або середню (26%). Лише 22% взагалі відкидають таку ймовірність, це передусім старші люди», – йдеться в дослідженні.

Також вказується, що підтримка вступу України до НАТО за останні два тижні дещо скоротилась з рекордних 76% до 72%. Основна причина – відсутність рішення про закриття неба над Україною, якого вимагають майже 90% українців.

Опитування тривало 12-13 березня серед 1200 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin