У Вінниці розпочали капітальний ремонт вулиці Якова Шепеля

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов проінспектував, як підрядники здійснюють капітальний ремонт дороги та тротуару на вулиці Якова Шепеля. Йдеться про ділянку від вулиці Я. Гальчевського до вулиці Д. Нечая. Капремонт проводять комплексно: оновлюють дорогу, заасфальтовують тротуари, у планах встановити павільйони для зупинок громадського транспорту, облаштувати велодоріжки, встановити камери відеонагляду та висадити дерева.
Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Фактично з 2018 року ми більше почали приділяти увагу розвитку інфраструктури, в першу чергу – дорожньої. У два етапи провели реконструкцію вулиці Данила Нечая, відремонтували вулицю Якова Гальчевського. Що стосується вулиці Якова Шепеля, то реконструкція цієї ділянки дозволить розвантажити рух на вулиці Данила Нечая в напрямку вулиць 8 Березня і Маяковського. Комплексна реконструкція вулиці – це якісна дорога і тротуари, велодоріжки, освітлення, сховані під землю комунікації, камери відеоспостереження, озеленення, зупинки. Все для того, щоб було комфортно і безпечно всім учасникам дорожнього руху», – говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У рамках реконструкції оновлять проїжджу частину та тротуари за сучасними стандартами. Встановлять чотири павільйони для зупинок громадського транспорту, облаштують велодоріжки. Отримає вулиця і нове LED-освітлення, також тут встановлять п’ять камер відеоспостереження. У планах і озеленення території – на оновленому відрізку дороги висадять пів сотні дерев.

Загалом відремонтують ділянку вулиці протяжністю 700 м. Наразі, як повідомив директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, підготовчі роботи майже виконані.

«Капітальний ремонт будемо проводити комплексно. Інженерні комунікації сховаємо під землю, що дозволить зручно обслуговувати мережі. Також у планах повністю замінити водогін. Покладемо і новий асфальт. Загальна площа дорожнього покриття, яке підлягає асфальтуванню – 7300 м2. За проєктом пішохідна частина сформована з кожного боку вулиці. Тут передбачена і велосипедна інфраструктура. Велодоріжка, шириною 2,5 м, відокремлюватиметься бетонним поребриком на червоному асфальті за прикладом вулиці Гальчевського», – каже Юрій Семенюк.

Реконструкцію вулиці Якова Шепеля проводять за рахунок коштів бюджету територіальної громади. Загальна вартість проєкту – 27 млн грн. Завершити капітальний ремонт планують на початку літа.

Зазначимо, темпи проведення модернізації інфраструктури у Вінниці позитивно оцінюють мешканці. За результатами щорічного Всеукраїнського муніципального опитування, яке провів Міжнародний республіканський інститут за сприяння USAID, щодо стану доріг, тротуарів, вуличного освітлення та транспортної інфраструктури – Вінниця отримала найвищі показники по країні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin