Майже 1000 домоволодінь Старого міста зможуть підключитись до централізованої мережі каналізації

Майже 1000 домоволодінь Старого міста зможуть підключитись до централізованої мережі каналізації після того, як завершиться прокладання мереж на території квартального комітету “Добробут”.

Про це повідомляє Асоціація органів самоорганізації населення.

Роботи тривають вже третій рік поспіль і є надзвичайно важливими для мешканців приватного сектору.

До цього такий проект здавався неможливим. На цій території не було жодного магістрального колектору та необхідних насосних станцій, адже це надзвичайно великий обсяг фінансування для міського бюджету.

Але нас підтримав міський голова Сергій Моргунов і тепер ми вже маємо більше чотирьох кілометрів прокладених каналізаційних мереж та встановлено 2 каналізаційно-насосні станції.

Реалізацією цього масштабного проекту займається департамент міського господарства. По деяких напрямках окрім міського бюджету фінансування відбувалось і з обласного бюджету, зокрема, з екологічного фонду.

По закінченню будівництва базової мережі разом із насосними станціями, розпочнеться наступний етап – під’єднання власних будинковолодінь до центральної мережі каналізування.

Алгоритм дій залишиться такий самий, як і для мешканців інших мікрорайонів з приватною забудовою. Фінансування вже другорядних каналізаційних мереж має відбуватись вже у складчину: 30% збирають мешканці, 70% – виділяється з міського бюджету. Індивідуальне підключення будинку до прокладеної мережі відбувається за власні кошти.

Будівництво мереж водогону в мікрорайонах приватної забудови та каналізування приватного сектора є одними з заходів «Стратегії 3.0». Реалізація проектів з каналізування і водозабезпечення відбувається на виконання цілі 3.3 “Забезпечення доступу до якісної питної води” та цілі 3.4. “Централізований збір та очищення стоків”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin