Вінницький міський голова прозвітував про зелену економіку та смарт-спеціалізацію

Сьогодні, 24 грудня, під час сесії міської ради Вінницький міський голова Сергій Моргунов традиційно презентував звіт про головні проєкти, які реалізовували в місті протягом року.

Одним з пріоритетів  2021-го  року була зелена економіка та смарт-спеціалізація

Міська рада розпочала співпрацю з Вінницьким кластером приладобудування та автоматизації, який об’єднує 14 підприємств. У рамках кластеру напрацьовуються смарт-рішення, які можуть бути корисні громаді: зокрема проект «Розумне перехрестя», система управління відходами, звукові маяки на муніципальному транспорті для людей з вадами зору, системи моніторингу якості повітря, автоматизація процесів використання паркомісць тощо.

Про це повідомляє ВМР.

Також спільно з Вінницьким технічним університетом та холдингом «Сікорські Челендж» створили інноваційний кластер, мета якого навчати молодь інноваційному підприємництву та практик запуску стартапів. Запровадили традицію проведення Днів інновацій спільно з компаніями, які відомі своїми технологічними рішеннями. Перший «VinnytsiaInnovationDay» організували спільно з  Bosch. Днями відкрили перший в місті та регіоні Агрохаб. Цей інноваційний проєкт міська рада реалізувала спільно з Вінницьким аграрним університетом у рамках співпраці з французькими партнерами з міста Діжон.

У Вінниці продовжують створювати нові робочі місця. За даними обласного центру зайнятості, за 9 місяців цього року створено 2252 нових робочих місця. Буквально днями запрацював завод RGC Production з виробництва газорозподільного обладнання.

«Саме в цьому році розпочалось будівництво заводу компанії HEAD по виробництву спортивного обладнання для зимових видів спорту, який стане одним з найбільших заводів компанії у світі. Тут буде створено 1200 робочих місць. Нарешті ми змогли розпочати цей проект, реально він буде завершений не раніше, ніж в 2023 році. Ми максимально сприяємо його реалізації. Підводимо мережі, будуємо першу у місті бетонну дорогу поряд з цим майданчиком», – говорить Сергій Моргунов.

Крім того, з компанією «Вінницяенерго» підписано Меморандум щодо створення малої системи розподілу електроенергії. Що дозволить в подальшому вирішити питання забезпечення електроенергією підприємства, які працюватимуть у межах усіх 3-х індустріальних парків. Для потреб яких цьогоріч проклали газопровід середнього тиску протяжністю понад 2 км.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin