Від COVID-19 у Вінниці вакцинувались вже 83% працівників муніципальних шкіл

По всій території України, вже майже тиждень «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Це рішення було ухвалено позачерговим засіданням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всі  43  комунальні заклади середньої освіти Вінницької міської територіальної громади працюють у звичному режимі. Станом на 28 вересня  від COVID-19 щепились 82,4% педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі міста (школи, садочки, позашкільні заклади та інклюзивно-ресурсні центри). У школах від коронавірусної інфекції вакцинувались 83,2%  працівників.

«Ми досягли бажаного результату – всі муніципальні школи Вінниці працюють у звичайному режимі, тобто очно. Вчора лише один комунальний заклад працював дистанційно, але вчителі,  розуміючи ситуацію,  вакцинувались.  Нині ця школа маючи 80% щеплених відкрила  двері для своїх учнів. Наразі  загальний відсоток імунізованих педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі уже становить 83,2 %. На 21 вересня він складав 74%.  Ми розуміємо, що  офлайн навчання потрібне дітям, адже  учні на уроках краще сприймають навчальний матеріал, а на перервах мають змогу поспілкуватись з однокласниками, а не через екран комп’ютера. Також школярі не псують свій зір через постійну напругу очей та роботу перед екранами гаджетів. Наші педагоги думають не тільки про себе, а  і про своїх учнів.  Саме тому працівники освіти міста  масово вакцинуються,  бо очне навчання набагато краще за дистанційне», – розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.  

Наразі у школах Вінниці щеплено понад 83% освітян, а у садочках – 81%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin