У Вінницькій транспортній компанії просять підняти ціну на проїзд у транспорті до 15-18 гривень

Директор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко оприлюднив розрахунки по нових тарифах на проїзд. За словами посадовця, у Вінниці електротранспорт має коштувати 15 гривень, а автобус – 18 гривень. Саме така вартість є економічна обґрунтованою за розрахунками підприємства.

Про це повідомляє радіохвиля “Місто над Бугом”.

Ще у 2018 році, коли затверджували тариф, економічно обґрунтований тариф по автотранспорту був 5,66, по автобусу – 8,03 грн. Прийняли ж 4 по електротранспорту і 5 по автобусах. За понад три роки через збиткові тарифи витрати тільки накопичувались. Водночас вже понад рік ми працюємо в умовах карантинних обмежень і повинні виконувати Постанову Уряду та перевозити пасажирів тільки на сидячих місцях. Пасажиропотік скоротився вдвічі. Для порівняння: у 2019 році міський електротранспорт перевозив 96 млн пасажирів, а у 2020 – 43,7 млн. Тобто, за понад рік відбулося скорочення пасажиропотоку по електротранспорту на 54,6%, а по автотранспорту – на 58,9%,

– пояснює пан Луценко.

Наразі ВТК підготувала та передала звернення з новими тарифами до департаменту економіки ьа інвестицій міськради.

Оприлюднити проєкт рішення виконкому міськради з новими тарифами на проїзд у муніципальному транспорті мають вже цієї п’ятниці, 4 червня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin