На сесії міської ради відзвітували про виконання програми “Вінничани Важливі”

Починаючи з перших днів пандемії коронавірусу у Вінниці розпочала свою діяльність Програма антикризової підтримки Вінницької міської територіальної громади під назвою “Вінничани важливі”. На сьогоднішній сесії ВМР не лише затвердили звіт програми, а й продовжили її дію на 2021 рік. 

Широкого резонансу програма набула завдяки тому, що в її рамках відбулось багато значних позитивних змін для вінничан. Громадяни з найменш захищених верств населення отримали муніципальні виплати, а підприємці отримали допомогу на суму більше десятка мільйонів гривень.

У звіті затвердженому міською радою, йшлось про три напрями діяльності програми.

Економіка  

Аби підтримати місцевий бізнес, який постраждав від пандемії, у Вінниці затвердили низку податкових пільг. 

Так, 10 103 підприємці  за квітень-травень 2020 року отримали знижену до 0 % ставку єдиного податку. Її отримали платники податку І-ої та ІІ-ої груп.  Загальний розмір отриманих бізнесом пільг становив 16 млн грн. 

Більше двох тисяч підприємців торік звільнили від плати за землю у березні. Загальна сума зекономлених для підприємців коштів склала 21,2 млн гривень. Крім того 1000 підприємців звільнили від податку на об’єкти нежитлової нерухомості на суму 4,3 мл гривень. 

За квітень-травень 52 орендарі  були звільнені від сплати за користування нерухомим комунальним майном. Вони отримали пільги на загальну суму близько 1 млн грн. Також за ці місяці за 84 договорами було звільнено від нарахування та сплати за договорами про встановлення земельного сервітуту. Тут пільга склала 305,6 тис. грн. 

Охорона здоров’я 

Також важливою частиною реалізації програми підтримки була співпраця у сфері охорони здоров’я. У рамках програми створили резерв засобів спецзахисту, ліків та швидких тест-систем на коронавірус, якого вистачить на три місяці. 

До того ж у міському діагностичному центрі облаштували муніципальну лабораторію для ПЛР-тестувань, що значно полегшило процес тестування громадян. 

Ще одним пунктом стало збільшення фінансування програми “Стоп грип”. 

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов: 

Питання досить важливе. Програма антикризової підтримки Вінницької міської територіальної громади була затверджена у 2020 році, ми бачимо її позитивний результат. Добре, що ми пів року назад прийняли відповідне рішення про збільшення кисневих точок в лікарнях. Ми ще не завершили цю роботу – доводимо цю забезпеченість ліжок киснем до 100%, а не так як на центральному рівні йшлося про 80%. 

Щодо соціального захисту, то мешканці Вінницької міської ТГ, які мають право на муніципальну доплату в рамках програми “Вінничани важливі” вже понад півроку отримують грошові виплати від міського бюджету. Щомісяця цим користуються близько 10 тисяч вінничан.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin