Вінничанин в суді відстояв право виховувати власну доньку

Уже майже рік після розлучення батько живе з 10-річною донькою, забезпечує її всім необхідним, оплачує гуртки та проводить із нею вільний час.

Попри таку ідилію, мати дівчинки, яка з квітня минулого року живе окремо та жодним чином не бере участі у вихованні доньки, вирішила запропонувати дитині переїхати до неї.

Беручи до уваги статистику згідно з якою судові рішення переважно задовольняються у подібних справах на користь жінок, чоловік вирішив звернутись до центру безоплатної правової допомоги з проханням про надання адвоката. Разом з адвокаткою вони звернулись до суду для вирішення питання щодо місця проживання та із урахуванням думки малолітньої доньки.

У суді розглянули справу та взяли до уваги слова дівчинки про те, що вона і надалі хоче проживати разом з татом, оскільки мама часто на неї сварилась та стосунки в цілому не були теплими. Спілкування вони підтримують виключно по телефону, і першою телефонує саме вона.

Крім того, служба у справах дітей Вінницької міської ради надала суду висновок про доцільність визначення місця проживання дитини з батьком.Суд, дослідивши обставини справи, задовольнив позов. Місце проживання дитини визначено разом з батьком.

Інформацію взято з сайту Центру безоплатної правової допомоги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin