Вінницькі копи викрили сім організованих злочинних угруповань

Керівник поліції зазначив, що суттєво посилено боротьбу з криміналітетом та організованою злочинністю. Учасники цих угруповань вчинили сорок один тяжкий та особливо тяжкий злочин. Серед затриманих –  злочинні елементи з міжрегіональними, транснаціональними та корумпованими зв’язками, причетні до насильницьких злочинів проти особи, заволодіння майном громадян, розкрадань бюджетних коштів.

Всього до кримінальної відповідальності притягнуто двадцять вісім учасників цих груп та накладено арешти на майно в розмірі близько одного мільйона гривень. 

Так, в жовтні була проведена спецоперація  із затримання членів злочинного організованого угрупування, які вчиняли крадіжки грошей  із  банкоматів на території Вінниччини та інших областей шляхом їх підриву.


Під час санкціонованих обшуків в учасників банди вилучили автоматичну зброю, набої, гранати, наркотичні речовини, грошові кошти.


Ще одна банда спеціалізувалася на “вибиванні” неіснуючих боргів, вимаганнях та привласненнях коштів у підприємців шляхом насильства та залякування їх родин розправою, знищенням їх майна. 
На початку листопада у Вінниці поліцейські затримали чотирьох учасників злочинного угруповання, які намагалися погрозами та залякуванням відібрати бізнес у підприємця. Злочинці були затримані в момент переоформлення   у нотаріуса права власності на підприємство. 

Припинено злочинну діяльність членів стійкого етнічного злочинного угруповання, яким оголошено про підозру у бандитизмі. 
Організував озброєну банду з чотирьох учасників громадянин Молдови. До її складу увійшли раніше судимі особи, які притягуються до кримінальної відповідальності та розшукуються правоохоронними органами Республіки Молдова за корисливі злочини.
Нападники діяли зухвало, застосовували вогнепальну зброю та катували своїх жертв.


У березні цього року злочинці вчинили розбійний напад на сім’ю підприємця в Іллінецькому районі, поранили його з вогнепальної зброї та заволоділи коштами. Крім розбійного нападу, слідством доведена причетність банди до вчинення крадіжок, незаконного заволодіння транспортом.


У поточному році поліцією викрито 384 кримінальних правопорушень, вчинених злочинними групами. Серед цієї кількості – майже 300 тяжких і особливо тяжких злочинів.


Іван Іщенко зазначив, що завдяки профілактичній роботі та протидії криміналітету рівень злочинності знизився  в півтори  рази.  

Загалом поліція в цьому році розслідувала майже 10 тисяч  кримінальних правопорушень. Розкрито практично кожен другий злочин, повідомлено про підозру понад п’яти тисячам осіб.
Цьогоріч слідчими підрозділами до суду спрямовані кримінальні провадження за шістьма тисячами кримінальних правопорушень.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin