За добу від коронавірусу померло двоє людей

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформувала директор Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Зайцева. За її інформацією, впродовж минулої доби було досліджено 640 зразків. Коронавірус вперше виявлено у 123 осіб: м. Вінниця –  55; Вінницький район – 11; Немирівський-9; Калинівський – 8;   Козятинський – 8;  Бершадський – 4; Теплицький – 4;  м. Ладижин – 4;  Жмеринський – 3; Тиврівський – 3;  Чернівецький – 3;  Крижопільський – 2;  Томашпільський – 2;  Барський – 1; Гайсинський -1;  Липовецький -1; Літинський – 1; Тростянецький -1; Тульчинський- 1;  Хмільницький  – 1.

Одужали 4370 осіб, в тому числі 333 дитини та 624 медичних працівинка. На даний час хворіє  2702 особи, з них:100 дітей та 213 медпрацівників.

Всього в області зареєстровано 126 летальних випадків. За останню добу зареєстровано 2 летальних випадки.

Валентина Зайцева зазначила, що у лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено  86409 зразків. У результаті досліджень в 7198 випадках виявлений коронавірус.

Стало відомо, що в області з’явилися випадки, коли у лікарнях пацієнтам надають неправдиву інформацію щодо оперативності надходження результатів ПЛР-тестів: за те, щоб отримати результати ПЛР протягом 48 годин, пацієнтам пропонують заплатити кошти.

За інформацією начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Тетяни Бондаренко, у дев’ятнадцяти опорних лікарнях області, станом на 8 жовтня, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 379 дорослих та 2 дітей, з підозрою на коронавірус – 465 дорослих та 21 дитина. Завантаження ліжок становить 65,1%.

За останню добу захворіли 8 медпрацівників.

Під час онлайн засідання керівники Нацполіції, ГУ ДСНС та ГУ Держпродспоживслужби області проінформували про вжиття заходів щодо протидії коронавірусу.

Підбиваючи підсумки засідання, Олександр Піщик дав низку доручень за напрямками роботи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin