Мер Вінниці Моргунов: Наше завдання – зробити так, щоб наші діти і вчителі не хворіли

Вінницький міський голова Сергій Моргунов без попередження приїхав перевірити, як організований навчальний процес в умовах епідемії COVID-19 у загальноосвітній школі І ступеню №25. Тут навчаються діти молодших класів, тож по обіді у закладі учнів уже немає. Цього року заклад відвідують 822 школяра 1-4 класів. 

Антисептики, безконтактні термометри, деззасоби та інше школи і дитячі садки міста закупили повністю за кошти міського бюджету. На це з бюджету громади було виділено майже сім мільйонів гривень. 

Міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з вчителями, поцікавився, як проходить навчання під час пандемії COVID-19. Вчителі говорять, що поки погода дозволяє – уроки можуть проводити і на свіжому повітрі, а щодня після закінчення навчання усі парти дезінфікують. Кожному вчителю адміністрація закладу видає по 15 масок на тиждень. По коридорах пересуваються у масках як діти, так і вчителі, а під час уроку в класі можна перебувати без засобів індивідуального захисту. 

«Дотримуються усіх правил, які передбачені Міністерством охорони здоров’я та головним санітарним лікарем. Наше завдання – максимально забезпечити усім необхідним і зробити так, щоб наші діти і вчителі не хворіли. Моя вимога – ніяких зборів коштів з батьків на ці потреби. Якщо в батьків є бажання зробити щось для свого класу, то це їхнє бажання, але точно не вимога. У нас є постійна комунікація з усіма, а також мені пишуть батьки через соціальні мережі і звертаються через сайт міської ради. У нас уже є «дзвіночок» по школі №16, зараз комісія перевіряє інформацію», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin