«Безпека у Вінниці повинна бути на найкращому рівні», – мер Вінниці Моргунов

Сьогодні, 30 липня, очільник міста поспілкувався з особовим складом підрозділу і разом з начальником Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Русланом Шевчуком протестив нове спецавто. З 2016 року у Вінниці почала діяти «Програма поліпшення техногенної та пожежної безпеки в населених пунктах, що входять до Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, матеріально-технічного забезпечення підрозділів Вінницького міського управління Головного управління ДСНС України у Вінницькій області на 2016-2020 роки». В рамках цієї програми у минулі роки за кошти міського бюджету для вінницьких рятувальників було придбано різне обладнання, спецформу, спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль та пожежний автомобіль. В цьому році було закуплено пожежне авто першої допомоги АПД-2 PEUGEOT BOXER, яке сьогодні передали Службі порятунку. 


«Безпека у Вінниці повинна бути на найкращому рівні. Я знаю, що є певні проблеми, тому міська рада виділяє кошти для покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділу, хоча нам в умовах «коронакризи» теж не просто. Ми хочемо, щоб ви відповідально несли службу на території об’єднаної громади і були максимально забезпечені. Оснащення має бути комплексне. Я хочу вам подякувати за вашу роботу, за те, що вінничани можуть почувати себе безпечно», – звернувся до працівників  Служби порятунку міський голова Сергій Моргунов. 

Заступник начальника ДПРЧ-1 Сергій Шморгун відзначив, що цей автомобіль дуже необхідний для міста та розповів, де будуть використовувати службове авто. 


«Даний автомобіль першої допомоги призначений для доставки вогнегасних  засобів, аварійно-рятувального обладнання та особового складу до місця надзвичайної події. Обладнаний він апаратами на стисненому повітрі, бочкою води на 500 л, аварійно-рятувальним обладнанням, призначеним для проведення аварійно-рятувальних робіт при ДТП. Автомобіль також можна використовувати при ліквідації наслідків завалів, руйнуваннях будівель та споруд. Машина маленька, маневрена і може оперативно доправити особовий склад і вогнегасні засоби до місця подій. І на початкових стадіях стримати пожежу і дочекатися більш потужної техніки», – розповів Сергій Шморгун. 


Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin