«Сьогодні мені боляче дивитись на ці незрозумілі кроки, які можуть привести до ре-централізації», – Гройсман звернувся до нардепів

Володимир Гройсман емоційно розкритикував дії уряду щодо децентралізації. Про це екс-прем’єр та колишній мер Вінниці написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Напередодні голосування постанови щодо нового районного поділу, ЗВЕРТАЮСЬ ДО НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ – не ламайте децентралізацію через коліно!

Тому що недовіра і хаос, які створює ця постанова, – вірний крок до руйнування реформи децентралізаціі, яка досі вважалась однією з найуспішніших.

Ви збираєтесь включити міста обласного значення в райони, а хто розуміє, як ця нова система буде діяти?
Яким буде розподіл повноважень?
Розподіл ресурсів?
Навіщо закладати ці нікому не потрібні управлінські конфлікти?», – написав Гройсман.

Екс-прем’єр наголосив, що йому боляче дивитись на ці незрозумілі кроки, які можуть привести до ре-централізації.

«Я багато років боровся за те, щоб люди на місцях отримали можливість покращувати якість свого життя і самостійно вирішувати свої проблеми, і сьогодні мені боляче дивитись на ці незрозумілі кроки, які можуть привести до ре-централізації.

Найгірше, що більшість представників місцевого самоврядування проти такого шляху, але їх просто не чують й ігнорують. І це неприпустимо!

Наголошую – рішення про новий районний поділ має голосуватися тільки в пакеті з чітким визначенням розподілу повноважень, відповідальності і фінансових ресурсів – і тільки в діалозі з представниками органів місцевого самоврядування», – додав Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin