«Якщо хтось винен – він повинен відповідати по закону», – Сергій Моргунов про антикризовий відділ у Вінниці

У Вінницькій міській раді з 1 липня створюють відділ, який займатиметься попередженням, ліквідацією та мінімізацією корупційних проявів. Відповідне рішення сьогодні було схвалене на сесії міської ради. Також у новій структурі займатимуться організацією і забезпеченням антикорупційної політики на території Вінницької міської ОТГ. 


«Відділ з питань запобігання та виявлення корупції буде проводити конкретну реальну роботу, а не формальну. Однозначно його працівники повинні ефективно реагувати на всі звернення громадян, будь-які скарги щодо дій працівників Вінницької міської ради та комунальних підприємств. Ви знаєте мою позицію – жорстко реагувати на всі ці виклики. Якщо хтось винен – він повинен  відповідати по закону», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Працівники відділу виконуватимуть різні завдання. Серед них – розробка, організація та контроль за проведенням заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням. Також працівники цієї структури організовуватимуть роботу з оцінки корупційних ризиків у діяльності виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Готуватимуть заходи щодо їх усунення. А також – надаватимуть методичну та консультаційну допомогу з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin