«Передати водоканал на баланс міста» – голова профільної комісії з ЖКГ підтримав позицію міського голови

Після звернення до вінничан міського голови Сергія Моргунова, у якому мер заявив про безпідставне підвищення тарифів Облводоканалом, його позицію підтримав голова профільної комісіії з ЖКГ обласної ради Андрій Ковальов, який наполягнув на передачі комунального підприємства місту.

«Моя позиція наступна – ніякого підвищення тарифу. Облводоканал обласне комунальне підприємство. Рішення про можливу передачу на баланс вінницької міськоі ОТГ приймають депутати обласної ради.

Голова профільної комісії ЖКГ четвертий рік наполягає на передачі на місто цього підприємства ( більше 80% абонентів цього підприємства є абонентами міста Вінниці, потенціалу модернізації (гроші, інвестиційний клімат) для зміни технології очистки та заміни мереж в області не має.

Це питання політичне, бо частина депутатів грається в питання «хочемо не хочемо передавати». Нажаль заручниками є мешканці міста Вінниці. Щодо позиції міського голови, знаю він підтримує передачу і відповідний проект рішення був прийнятий на сесії міськоі ради. Тарифи затверджує НКРЄКП не місто і не область. – розповідає голова комісії.

З приводу можливого підвищення тарифу: керівництво Облводоканалу запевнило, що тариф є рентабельним для підприємтсв.

Доречі я особисто четвертий рік наполягаю на проведенні якісних незалежних аудитів на підприємствах монополістах міста та області, але це вже інша історія… І ще одна дуже важлива деталь, усі дочірні підприємства ( районні водоканали ) ми вже давно передали з балансу обласної ради на баланс відповідних громад. – додає Андрій Ковальов.

Нагадаємо що вчора міський голова Вінниці у своєму зверненні, заявив що він категорично проти підняття тарифу на воду і закликав містян прийти на громадські слухання аби цього не допустити цього.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin