Час підтримати вінницьких підприємців: Сергій Моргунов презентував антикризову програму підтримки

У Вінниці під час онлайн-засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради, презентували антикризову програму підтримки громади, в якій запланували ряд дій задля підтримки малого та середнього бізнес.

Нам необхідно “лікувати” економіку, від цього залежить стан всієї громади міста Вінниці. Починаючи з 2016 року, кожен рік надходження до міського бюджету збільшувались від 10 до 30%, і в більшій мірі це все забезпечувалось за рахунок малого та середнього бізнесу. Завдяки цьому ми могли розвивати більшість сфер нашого міста – зауважив міський голова.

“Проте настав той час, коли громада і влада має тепер підтримати самих підприємців”, тому підприємців звільнять від:

  • сплати єдиного податку за квітень і травень;
  • податку за землю та за нерухомість за березень;
  • орендної плати за користування комунальним майном;
  • від нарахування та сплати за договорами земельного сервітуту;

Кожне робоче місце буде компенсовано 1039 гривень, проте зарплата на таких робочих місцях має бути не менше мінімальної. Крім того такі підприємці мають бути зареєстровані або здійснювати свою діяльність на території Вінницької ОТГ. Така програма діятиме з квітня по травень включно.

Міський голова зауважив, що антикризова програма може бути доповнена і для цього міська влада буде консультуватися з усіма зацікавленими особами.

Крім того, програма спрямована на забезпечення додатковим ресурсом галузь охорони здоров’я міста, а також на підтримку соціально незахищених верств населення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin