Вінниця збільшить у 2 рази кількість тестувань на COVID-19, завдяки обладнанню від фонду”СтопВірус”

Фонд “СтопВірус передав Вінницькому регіональному лабораторному центру МОЗ України сучасну тест-систему для розширеного діагностування та виявлення COVID-19.  Це дозволить збільшити кількість тестувань у 2 рази.

Про це йдеться у онлайн-трансляції з передачі обладнання для міської лабораторії .

Це сучасний прилад для дослідження зразків. Його максимальна потужність дозволяє досліджувати 96 зразків одночасно. Новим обладнанням вінницькі лаборанти зможуть користуватися і після завершення пандемії, адже аналізатор – універсальний і здатен виявляти чималу кількість різновидів інфекційних захворювань Всього в Україні налічується 8 лабораторій такого типу.

” Закупівлею, логістикою та придбанням цього обладнання займався експрем’єр-міністр Володимир Гройсман. Поява цього ампфлікатора у лабораторії стала можливим завдяки його роботі та спецфонду “СтопВірус”, який забезпечує лікарні області засобами захисту”, – зазанчив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Нагадаємо, Вінницька область займає друге місце за кількістю ПЛР-тестувань та перше за кількістю осіб, які побороли СOVID-19. Всього на Вінниччині одужало 127 людей від коронавірусу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin