На Вінниччині лікарі боряться за життя 2-річного хлопчика, який захворів на коронавірус

Медики Могилів-Подільської окружної лікарні роблять усе можливе, щоб врятувати життя хлопчика з села Борівка Чернівецького району. Його стан наразі важкий, дитина непритомна близько тижня.

Про це повідомляє “Вінниця.інфо”.

12 лікарів безперервно чергують по змінах біля хлопчика. Заступниця головного лікаря Могилів-Подільської ОЛІЛ по медичній частині Андрієвська Валентина Омелянівна повідомила, що станом на ранок 6 квітня стан дитини важкий. Хлопчик підключений до апарату штучної вентиляції легень.

“Кілька днів тому додали медикаментозне лікування, відповідно до затвердженого МОЗ Протоколу. Дитина під цілодобовим наглядом медиків”, – повідомила лікар.

У сюжеті телеканалу «Україна» від 4 квітня розповіли, як в дитини починалась хвороба.

23 березня перед сном маленький Павлик почав кашляти. Сімейний лікар порадив спостерігати, та за два дні у хлопчика піднялася температура до 40,5 градусів. Дитину з бабусею забрала швидка.

“Ми зразу в реанімацію. Дитину підключили до апарату. Капали дитину цілу ніч та цілий день”, – каже Ольга Лутковська, бабуся хлопчика.

Наступного дня в інфекційне відділення забрали маму Павлика, його братиків та сестричок. Окрім хлопчика, в родині ще четверо дітей. Найменшій дівчинці немає ще й місяця. Усій сім’ї, разом з мамою та бабусею, зробили тести на коронавірус. Результат негативний. Зараз родина на самоізоляції, за паркан не виходять, по господарству пораються в масках та рукавицях.

В палату до хлопчика, окрім лікарів, нікого не впускають. Журналістів телеканалу «Україна», для яких зробили виняток, вдягнули в захисні костюми.

“Чергуємо тут по 12 годин, потім ідемо відпочивати в окреме приміщення”, – розповідає анестезіолог Могилів-Подільської районної лікарні Олег Хухлей.

Щодо забезпеченості медиків Могилів-Подільської лікарні засобами індивідуального захисту, Валентина Андрієвська повідомила Вінниця.info, що їх замало, поставляють все «з коліс». За її словами фактично всі наявні засоби індивідуального захисту це розподілені в рамках державної допомоги та закуплені лікарнею.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin