Велика афера: Уряд Зеленського піариться на проектах Гройсмана

Коли у нової влади відсутні досягнення, вони беруть старі напрацювання “попередників” та видають їх за власні. Уряд Шмигаля розповів, що на тлі пандемії коронавірусу Кабмін продовжуватиме “Велике будівництво”. Назріває питання: а звідки братимуть кошти на будівництво? Натомість уряд запустив рекламу в соцмережах 5-ти інфраструктурних об’єктів з Вінниці, до якого ні Зеленський, ні Гончарук, ні Шмигаль не мають жодного відношення.

Так, кабмін розпочав рекламну кампанію урядової програми “Велике будівництво у телеграмі, фейсбуку та інстаграму. Зокрема, на сторінках з’явилися дописи про будівництво школи в мікрорайоні “Поділля”, яке розпочали реалізовувати ще у 2015 році. Не оминули “зелені” увагою велику об’їзну дорогу у Вінниці, яка насправді є частиною проекту траси М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» . На реалізацію цього проекту Уряд Володимира Гройсмана виділив 2,3 млрд грн у 2019 році.

Урядова програма “Велике будівництво”розпочиналася з 1 березня 2020 року. Лише на початку лютого колишій прем’єр Гончарук анонсував деталі програми, однак у Голика з’явилася ідея взяти вже майже готові проекти та видати його під власною маркою

Однак, на усі ці об’єкти були виділені кошти ще за минулого уряду, а саме розпорядженням уряду від 15 травня 2019 року № 351-р  та за кошти державних субвенцій у 2018 році. Чому ж тоді чиновники ліплять лейби “Велике будівництво”  на проекти, які не мають ніякого відношення до урядової програми?

Тому що знають, що похвалитися їм хоча б чимось із таким керівництвом наврядчи вдасться. А використовувати чужі проекти завжди простіше, ніж щось будувати з нуля.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin