У Зеленського погодилися вести прямі переговори з ЛНР/ДНР

У Мінську підписані домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а РФ в статусі гаранта-спостерігача, виявилася нарівні з ФРН, Францією і ОБСЄ, повідомляє Українська Правда.

Офіс президента Украхни та представники РФ досягли рішення про створення Консультативної Раді на якій за стіл переговорів або “консультацій”, на рівних правах і в рівному статусі саджатимуть представників офіційної України та самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”.

Це те, від чого Київ категорично відмовлявся всі шість років.

Бойовики розцінили створення нового органу «як згоду Києва почати прямий діалог з Донбасом».

11 березня в Мінську глава Офісу президента Андрій Єрмак і заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак досягли домовленості про створення спеціальної Ради завданням якої буде здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проектів політичних і правових рішень щодо врегулювання конфлікту відповідно до Комплексів заходів, в тому числі щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

Оглядач DT.UA Тетяна Силіна каже, що це помилка, вчинена свого часу Кишиневом у врегулюванні придністровського конфлікту, яку експерти настійно закликали Київ не повторювати.

За її словами, Росія, яка є агресором, за допомогою такого формату отримує підтвердження своєї мантри “настамнет” і вмощується за стіл переговорів як “посередник”, а не учасник конфлікту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin