Поки Українська Церква відспівує загиблих бійців, Московський патріархат влаштовує ходу проти коронавірусу у Вінниці

На вихідні вінничани могли побачити чітку межу між ПЦУ та УПЦ МП. Підопічні російського патріарха Кирила намагалися побороти коронавірус масовими заходами зі скупченням людей. У той же час священослужителі української церкви відспівували загиблого українського військового на Донбасі

У суботу, 8 березня, у Вінниці віряни Московського патріархату влаштували хресну ходу “Торжество Православ’я”, щоб перемогти спалахи хвороб, зокрема коронавірус.

Перед початком ходи вірянам і журналістам роздали роздруківки з поясненням суті заходу. “Це традиційна реакція церкви на спалахи хвороб, посухи, природні катаклізми, епідемії, яка є надзвичайно актуальною в умовах поширення світом коронавірусу”, – сказано в брошурі.

УПЦ МП влаштувала хресну ходу проти коронавірусу
УПЦ МП влаштувала хресну ходу проти коронавірусу

За даними УПЦ МП, в ході взяли участь 7000 осіб. Вони пройшли по центру міста, тримаючи в руках ікони і виконуючи церковні пісні про спасіння.

Тим часом, вже на наступний день, 9 березня, священнослужителі Вінницько-Барської єпархії ПЦУ звершили Чин відспівування   Дмитра Фірсова, який загинув під час бойових дій на Донбасі.

Священнослужителі Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України капелан Віктор Чверкун та протодиякон Владислав Демченко, які активно підтримували наших бійців на Сході, займалися організацією церемонії прощання із загиблим військовим.

Тож, яка церква дійсно піклується про своїх прихожан? Та яка влашотовує масові заходи проти коронавірусу під його спалаху? Чи та яка бере активно допомагає військовим під час війни з Росією?

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin