Не коронавірус: у МОЗ розповіли, чим найбільше хворіють на Вінниччині

ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації  здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це повідомляє прес-служба ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України»

На 10-му тижні 2020 року у Вінницькій області спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності  на грип та ГРВІ, захворюваність склала 645,8 випадків на 100 тис. нас. та є на 5,9 % нижчим середньобагаторічного порогового  рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось 10032 особи, серед захворілих  6333 (63,1 %) дитини.  Було госпіталізовано 506 осіб в т. ч. 395 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Бершадському, Муровано – Куриловецькому, Томашпільському та Тульчинському районах.

З початку епідемічного сезону  у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 17 осіб. Отримано 2 позитивні результати на вірус парагрипу, 3 на вірус грипу А, 1 на вірус грипу В та 4 на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 104 зразки матеріалу, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу типу А H3, 1 позитивний результат на вірус грипу В та 38 позитивних на вірус грипу типу А H1.

Для проведення специфічної  профілактики грипу  в цілому по області  відібрано 19008 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 14075осіб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin