У Вінниці зоопарк працюватиме на сонячних батареях

Дах вже чергового зимівника у Подільському зоопарку накриють сонячними батареями. Вже ВОКСЛП “Віноблагроліс”має досвід використання “зеленої енергетики”

Про це йдеться фейсбук сторінці Подільського зоопарку

Виробляти  екологічно чисту електроенергію та економити  кошти на закупівлі електроенергії із загальної електромережі підприємству вдається завдяки використанню сонячних батарей, встановлених на території його відокремленого підрозділу Подільського зоопарку. Найбільша ефективність роботи сонячних батарей влітку, коли  активність сонця висока. Завдяки використанню енергії сонця, у цей період ВОКСЛП “Віноблагроліс” щомісяця сплачує за спожиту електроенергію на 10 тисяч гривень менше, ніж у місяці, коли сонце неактивне.

Це при тому, що споживання електроенергії підприємством і взимку, і влітку зазвичай майже однакове, оскільки опалювальними приладами тут не користуються, а електроенергію використовують лише для забезпечення роботи комп’ютерної мережі,  побутових приладів для приготування їжі тваринам, а також для освітлення приміщень.


Потужність інвертора дозволяє встановити додатково ще таку саму кількість сонячних батарей, – зазначає директор підприємства. – Ми їх вже придбали. Це 32 нових модулі по 250 Вт зі всіма необхідними комплектуючими, ригелями, кабелями. Я думаю, що цього року ми їх обов’язково змонтуємо. Розташуємо ці модулі на даху зимівника для зебр, будівництво якого вже практично завершене. Підключимо їх до інвертора, що вже використовується. Це дасть нам можливість ще більше зекономити споживання електроенергії, а, відповідно, і використання коштів”, – розповів генеральний директор підприємства Анатолій Іванець


Крім того, у “Віноблагроліс” розглядають можливість встановлення акумулятора, який би акумулював вироблену сонячними батареями електроенергію для подальшого її використання для опалення приміщень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin