Врятувати життя: У Вінниці благодійники зібрали більше 600 тисяч гривень на обладнення для лікарні

600 тисяч гривень зібрали благодійники на нове обладнання, яке допомагатиме рятувати життя дітей. Обладнання передали двом вінницьким лікарням: обласній дитячій лікарні та “Центру матері й дитини”. Збір коштів ініціював і провів всеукраїнський благодійний фонд “Серце до серця”. 

Про це повідомляє “Радіо місто над Бугом”

“Центр матері й дитини” отримав апарат штучної вентиляції легень, вартість якого 340 тисяч гривень. А  обласна клінічна дитяча  лікарня тепер має два кишенькових пульсоксиметри, монітор електрокардіосигналів та монітор пацієнта “БІОМЕД”, загальною вартістю  260 тисяч гривень. 

Як зазначив у коментарі радіо “Місто над Бугом” Євген Козлов, представник фонду в області, цього року акцентували увагу саме на  кардіології, оскільки останнім часом багато дітей народжується з вродженими вадами серця. А таке обладнання допомагає виявити патологію якомога раніше.

– За статистикою у 2018 році народилось багато дітей з вадами серця. Тому у 2019 році вирішили збирати кошти саме на кардіологічне обладнання, адже на перших місяцях життя важко визначити, чи є у дитини захворювання.

У 2020 році благодійний фонд “Серце до серця” продовжить збір коштів для придбання обладнання для діагностики та виявленні хвороб серця у маленьких дітей. Зазначимо, що цього року за результатами акції Вінниччина посіла друге місце серед областей України по загальній сумі зібраних коштів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin