Вінницький суд відправив обвинуваченого у вбивстві собаки під домашній арешт

У Вінниці, справа щодо жорстокого поводження з твариною призначена до судового розгляду. Відомо, що обвинувачений та його захисник не заперечували ні стосовно судового розгляду, ні стосовно застосування запобіжного заходу.

Як повідомили у прес-службі Вінницького міського суду Вінницької області, 27 січня 2020 року було проведено підготовче судове засідання стосовно 28-річного вінничанина, якого обвинувачують у жорсткому поводженні з тваринами (вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України).

Під час підготовчого судового засідання прокурор просила суд призначити справу до судового розгляду та клопотала про обрання запобіжного заходу обвинуваченому у виді домашнього арешту у нічний час. В свою чергу, обвинувачений та його захисник не заперечували щодо призначення справи до судового розгляду та застосування запобіжного заходу.

Однак, потерпілий наполягав ще й на тому, аби 28-річного вінничанина упродовж судового розгляду тримали під вартою.                                                                                                                                                                             

Вислухавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт, суд призначив дане кримінальне провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні. Також, суд обрав 28-річному вінничанину запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час доби, з 22.00 до 06.00, терміном на 2 місяці та поклав на нього відповідні процесуальні обов’язки (п.п. 1,2,3,4 ч.5 ст.194 КПК України).

Важливо: ч. 2. ст.2 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin