Пончики “Intermezzo” та кімната гніву: які бізнес-проєкти перемогли в конкурсі для ветеранів АТО?

20 січня, у Вінниці відбувся захист проєктів в рамках “Програми з підприємницької діяльності для ветеранів АТО у Вінниці”. Презентацію провели в хабі “Місто змістів”. На подію прийшли 14 учасників програми – автори ідей, що дійшли до фіналу.

На початку листопада у Вінниці стартувало навчання для учасників АТО та ООС. Програма реалізовується за підтримки Zagoriy Foundation спільно з Вінницькою міською радою. 25 учасників навчального курсу працювали над стратегією, маркетингом, продажами, командоутворенням та фінансами . До фіналу, а саме презентації своїх напрацювань перед комісією дійшли 14 учасників. До складу комісії увійшли представник школи KSE, бізнесу та громадськості. 

“Я радий вас усіх вітати від імені міського голови Сергія Моргунова. Воїни, які захищають наші рубежі на Сході, члени нашої територіальної громади, сьогодні приймають участь у такому гарному заході, який ми започаткували у листопаді. Сподіваюся, що підтримка підприємництва учасників АТО та ООС стане постійною. Вінницька міська рада на чолі з департаментом економіки буде сприяти таким заходам. 2,5 місяці люди навчалися, у Вінниці було  відібрано 25 учасників, а сьогодні ми будемо вибирати серед 14 присутніх найкращих”, – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Комісія оцінюватиме ваші бізнес плани – це представники бізнесу, громадської організації та наші викладачі які з вами працювали», – Сергій Гвоздьов.

Серед переможців учасник АТО Володимир Сироватко.  Його бізнес-ідея – «ТРОЩА». Це місце, де можна випустити пару, звільнитися від люті (розбити/зруйнувати щось за допомогою бити або іншого, але у безпечний спосіб для себе). Планує займатися бізнесом разом з дружиною. 

Переміг і Михайло Жилін – переселенець 37 років, родом з Донбасу. До війни працював завідувачем трупи у театрі. Під час війни був важкопоранений, після одужання викладав літературу в університеті. Він хоче відкрити точку фаст-фуду з пончиками “Intermezzo” за мотивами Коцюбинського. Вже розробив логотип та обрав місце.

  Також здобули перемогу Сергій Бондаренко та  Сергій Беднарчук.  Сергій Бондаренко з дитинства цікавиться бджолярством, вже має малий бізнес “Медобар”. Працює разом з дружиною. Займається виробництвом меду з сухофруктами, ягодами і горіхами. Корисні солодощі. “Медобар. Мед щасливих бджіл” вже існуюча торгова марка.
Сергій Беднарчук вже реалізовує свою справу. Він  має власну пасіку і займається експортом меду, хоче масштабуватися

Після завершального етапу курсу підтримка ветеранів продовжується у спільноті випускників. У 2020 році вона зросла до 155 чоловік, половина з яких успішно реалізовують свій бізнес. За підтримки Zagoriy Foundation цього року навчання також планується в інших регіонах України. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin