Уряд “заморозив постанову” про збільшення зарплати для вчителів

Кабмін призупинив дію постанови, яку було прийнято минулим урядом. Вона передбачала збільшення заробітньої плати для працівників освіти.

Про це повідомиляє Освіта.ua з посиланням на відповідь на запит голови профільного парламентського комітету Сергій Бабак у відповідь на запит Профспілки працівників освіти і науки.

Відомо, що постанова була скасована 15 листопада.

“Щодо Постанови Кабінету міністрів України №822 від 10.07.2019 р інформуємо, що на засіданні уряду 15.11.2019 року була прийнята Постанова КМУ, яким передбачено призупинення дії Постанови КМУ №822 на 2020 рік”, – сказано в листі голови комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака у відповідь на звернення профспілки.

Він зазначив, що в бюджеті на 2020 рік, який 14 листопада прийняв парламент, передбачені додаткові видатки в обсязі 3,75 млрд гривень на зарплати для працівників сфери освіти.

“За розрахунками уряду, збільшення зазначених витрат дозволить, зокрема, запобігти дефіциту освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників у 2020 році”, – сказано в листі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin