Вінниця матиме археологічний атлас міста

Вінницька міська рада під час сесії затвердила “Програму розроблення містобудівної та іншої документації загальноміського перспективного значення на 2020-2022 роки”. За це рішення проголосувало 46 депутатів Вінницької міської ради За цим документом передбачається розроблення археологічного атласу території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади .

У атласі має бути створена база археологічних пам’яток включно з територіями приєднаними в 2015 році та Десни. Він має стати інструментом дослідження культурного шару територій, на яких знаходяться культурні пам’ятки.
За це рішення проголосувало 46 депутатів Вінницької міської ради

За словами голового архітектора Вінниці Євгена Совінського, основною метою створення програми стало бажання вирішити проблемні питання об’єктів археологічних досліджень. Атлас планується як графічний додаток із детально проробленим планом територій. Також там передбачена послідовність дій, які мають бути виконані на цій території.

Над створенням атласу займатимуться спеціалісти Вінницького обласного краєзнавчого музею, сектор охорони культурної спадщини УКіМ Вінницької ОДА, ВДПУ ім. М.Коцюбинського, Державний архів Вінницької області та Центр історії Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin