У вінницькій школі на подвір’ї облаштували планетарій

На території школи №3 організували “космічну подорож” для учнів у мобільному планетарії.

За словами співзасновника компанії з виготовлення портативних планетаріїв Ігоря Мельничука ідея виготовляти такі конструкції виникла з настанням цифрової ери у функціонуванні планетаріїв: ” Ми вирішили привозити планетарії в ті міста, де їх немає. Також – влаштовувати «космічні» дні й для наших учнів.”

Сама конструкція складається з каркасу, виготовленого з авіаційного алюмінію та куполу, який нагадує планету. Посеред планетарію облаштували глядацьку залу з місцями та сучасною технікою для показу шоу.

Організатори розповіли , що у кулі можна механічно відтворювати різноманітні космічні ефекти від затемнення до подорожі на космічних кораблях. За допомогою особливого матеріалу тканини можна зробити проєкцію в просторі більш темною, а деталізацію космічних сцен реалістичною.

Протягом дня на іммпровізованих уроках астрономії побували учні різного віку. Завуч ЗОШ №3 Леся Шаповалюк вбачає тільки позитив у такому навчанні: “Наші учні безкоштовно подорожують всесвітом, вивчають планети, сузір’я, можуть також зазирнути в середину тіла людини. Це потужний навчальний елемент, коли діти можуть не лише побачити картинку, а й зануритись у неї.

За матеріалами ресурсу https://www.myvin.com.ua/news/7444-planetarii-prosto-neba-vinnytski-uchni-vyrushyly-u-mandrivku-do-dalekykh-planet-priamo-zi-shkoly

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin