Під час «спекотного» бабиного літа вінничанам увімкнули опалення. Хто платитиме за обігрів «вулиці» газом?

Попри значне потепління залишається в дії постанова виконкому Вінницької міськради про початок з 15 жовтня опалювального періоду, і у КП «Вінницяміськтеплоенерго» підключають будинки. У комунальному підприємстві повідомили, що перші 46 вже з «теплом». Тепер вінничанам доведеться відчиняти кватирки, аби температура в оселях була комфортною, а також пам’ятати, що за це «тепло» потрібно своєчасно сплачувати.  

Нагадаємо, ще тиждень тому більшість прес-релізів «Вінницяміськтеплоенерго» стосувалися боргів, своєчасної сплати та потреби у грошах для підготовки обладнання у міжопалювальний період. Серед іншого зазначалося, що «сума боргів, яка накопичилися на особових рахунках споживачів, вражає», адже «станом на початок жовтня вона складає понад 95 млн гривень».

Зазначимо, що у теплопостачанні є дві умови, коли починають опалювальний сезон. Перша – середньодобова температура має бути нижчою за +8 градусів протягом трьох діб. Друга – відповідне розпорядження виконкому органу місцевого самоврядування про початок опалювального періоду. Першу умови всі проігнорували…

Саме тому, спочатку виконком не дочекався необхідного температурного режиму – мабуть, мав висновки синоптиків про зниження температури – і видав розпорядження, а потім тепловики не стали відкладати з його виконанням.

«З 9:00 на виконання рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради від 10.10.2019 р.  №2526 «Про початок опалювального періоду  2019-2020  років у м. Вінниці» КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» розпочало подачу послуги з централізованого опалення для населення. Теплопостачальне підприємство забезпечує послугою з централізованого опалення 1222 будинки житлового фонду м. Вінниці. Наголошуємо на тому, що подача теплоносія на будинки відбувається поступово. Станом на 13:00 подано теплоносій на 42 будинки», – зазначається у релізі підприємства.

Здаються дивним такі вчинки тепловиків, адже витрачаються ліміти газу у той час, коли по вулиці вінничани ходять в одних футболках через 20-градусну температуру повітря. Можна лише припустити, що на такий крок комунальники пішли заради того, аби за тепло «коли спекотно» сплачували ті, хто зажди сплачує. Нехай вінничани відчиняють кватирки, адже обігріватимуть «вулицю» зі своїх гаманців.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin