Станом на 8 жовтня свої заявки вже подали 45 директорів. Опалення вже включили на 42 об’єктах: у 39 дитячих садках та трьох лікарнях. До підприємства продовжують надходити заявки від директорів закладів.

Раніше розпочати опалювальний сезон стало можливим завдяки завчасно проведеній підготовці підприємств житлово-комунальної сфери до зими та комплексній перевірці стану тепломереж та заповнення систем водою, що для Вінниці є вже традиційною практикою. Такі заходи дають змогу заздалегідь виявити проблемні ділянки та своєчасно усунути недоліки.

Нагадаємо, що відповідно до нормативів, підставою для початку опалювального сезону є середньодобова температура повітря, яка тримається нижче позначки +8 упродовж трьох діб.

Протягом останніх років дошкільні та шкільні заклади, а також медичні установи обласного центру забезпечуються теплом дещо раніше від офіційного початку опалювального сезону. Щоб створити дітям та дорослим комфортні умови перебування у закладах, на календарні дати керівництво міста не зважає. Цей рік не став винятком. Через похолодання подача тепла вже розпочалася.