Ветерани вимагають, аби під час сесії депутати ухвалили заяву про недопустимість відведення сил та засобів ЗСУ, що було проанонсовано президентом Зеленським ще 1 жовтня.

– Ми вимагаємо припинити злочин проти України щодо розвалу України як унітарної держави. Особливий статус Донбасу на постійній основі згідно з Конституцією України неможливий. Якщо таке відбудеться, це буде прецедентом для створення такого статусу для всіх областей України. Ми проти капітуляції. І в неділю, 6 жовтня, і щодня, поки ми дихаємо, боремось і не здохли на війні! І закликаємо всіх небайдужих громадян України приходити на акції, а депутатів Вінниччини прийти на позачергову сесію.

Втім, для скликання позачергової сесії необхідно зібрати підписи не менше третини депутатів від складу облради чи рішення самого голови Анатолія Олійника.

– У голови обласної ради є 14 днів для того, щоб видати розпорядження, і є 10 днів на повідомлення депутатів. А у випадках непереборної, надзвичайної і т.д. ваги — до трьох днів, — зазначив у своєму короткому коментарі Анатолій Олійник.

Таку дивну поведінку представника БПП депутати облради оцінюють більш ніж жорсткою.

– Анатолій Олійник за документами «порохобот» із БПП, а в натурі — боїться чи очікує «перевзування»! Бо як це може бути, що у ще вчорашній області Порошенка обласна рада мовчить і не пікає з приводу «Ні — капітуляції»? І це при тому, що переважна більшість депутатів із всіх фракцій, окрім Опоблоку, готові прийти на сесію та сказати «Ні!» здачі України Зеленським. Навіть депутати з УКРОП цікавляться, чи буде сесія? — прокоментував дивну ситуацію із позачерговою сесією голова регламентної комісії Віноблради Андрій Вигонюк із «Свободи». — Але Анатолій Дмитрович вперто стоїть на своєму і киває на регламент. Водночас, є інформація, що на Покрову наш пан голова готується до посвяти в козаки! Се ля ві…