В Уланівській громаді на 21 серпня заплановано проведення фестивалю “Картопля по-уланівськи”.
Відомо, що рецепт картоплі по-уланівськи, народився саме тут, у Вінницькій області. Вперше приготувала цю страву місцева кухарка Глафіра Дорош у 60-х роках минулого століття. Рецепт приніс її неабияку популярність, а також за нього вона отримали нагороду Трудового Червоного прапора.
На думку організаторів, фестиваль має сприяти об’єднанню громади, а також ще більшій популяризації страви, незважаючи на те, що її вже можна скуштувати у багатьох країнах світу.
а фестивалі презентують картоплю по-уланівськи за рецептом Глафіри Дорош усі населені пункти громади. А на виручені кошти, планують встановити пам’ятник картоплі.
У програму фестивалю входить проведення кулінарного майстер-класу від зірки телепроєкту «МайстерШеф» Ігоря Місевича і дегустація картоплі по-уланівськи та інших популярних страв.
Крім цього, передбачені виступи популярних музичних колективів, музичні та спортивні конкурси, змагання для дітей і дорослих й тематична презентація «Картопля у символіці територіальних громад країн світу».
Зараз працюють над тим, аби включити рецепт картоплі по-уланівськи до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.