Буде створена комісія з обстеження та оцінки ступеня доступності громади

Створення безбар’єрного простору для жителів нашої громади – одне з важливих завдань, яке реалізує Вінницька міська рада ось уже близько 20 років. Працюючи в межах Програми розвитку безбар’єрного простору Вінницької МТГ на 2024-2027 роки, в місті буде створена Комісія з обстеження та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення Вінницької міської територіальної громади. Відповідне рішення ухвалили вчора, 26 вересня, під час засідання виконкому.

Як пояснила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, ідея створення Комісії спрямована на підвищення комфорту та якості життя в громаді шляхом забезпечення рівних можливостей для всього населення. Основним її завданням буде моніторинг та оцінка ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення:

«Йдеться про будівлі та споруди, об’єкти благоустрою та транспортної інфраструктури Вінницької міської територіальної громади. За допомогою роботи комісії ми зможемо виявити наявні проблемні зони, що потребують вдосконалення та надання рекомендацій щодо їх усунення. Окрім представників органів місцевого самоврядування, до складу комісії будуть входити громадські діячі, які розуміються на цій темі», – сказала Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, на початку серпня у Вінниці створили Раду безбар’єрності при Вінницькому міському голові. До складу консультативно-дорадчого органу увійшли спеціалісти профільних галузей та представники громадськості.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin