Як пройшла чергова сесія Вінницької міської ради від 20 вересня: ключові рішення


Сьогодні, 20 вересня, о 10:00 розпочалася сесія Вінницької міської ради. На сесії зареєструвалося 48 депутатів, які розглянули 30 запланованих питань.

У результаті сесії було прийнято низку важливих рішень:

1. Так, було внесено зміни до рішення міської ради від 22.12.2023 № 2009 «Про бюджет Вінницької міської територіальної громади на 2024 рік».

  • Цим рішенням міська рада направляє на пріоритет “Безпека та оборона” 13,7 млн гривень, а також 4 млн гривень субвенцій на Вінницьку бригаду “Червона калина” для придбання необхідного обладнання.
  • Також міська влада підсилює комунальні заклади освіти за пріоритетом “Стійкість”. 34 млн гривень буде виділено на енергозабезпечення шкіл та садочків. Варто зазначити, що у цьому Вінниці також потужно допомагають міжнародні партнери.
  • Окрім цього, 30 млн гривень з міського бюджету виділять на потреби Вінницької транспортної компанії через фінансові виклики, що постали перед ВТК у зв’язку з підвищенням витрат пальне та електроенергію. На даний момент, через низькі тарифи на проїзд, компанії не вистачає 132 млн для нормального функціонування. На минулій сесії міська рада за схожих причин фінансово підтримала Вінницяоблводоканал.
  • Також 7 млн 130 тисяч гривень направляють сім’ям загиблих Захисників та Захисниць. З цих коштів 1,6 млн гривень буде виділено на оплату комунальних послуг. Також кошти спрямують й на оздоровлення 336 дітей загиблих військових нашої громади.

2. Ухвалено рішення про безоплатну передачу матеріальних цінностей комунальної власності Вінницької міської територіальної громади. 

  • За зверненням Вінницької ОВА, міська рада передає 20 тонн пального одному з комунальних підприємств, аби вони мали можливість будувати фортифікаційні споруди.

3. Депутати внесли зміни до рішення міської ради від 07.07.2023 № 1689 «Про затвердження Програми будівництва сонячних електростанцій для власного споживання електроенергії об’єктами комунальної власності Вінницької міської територіальної громади на 2023-2027 роки». 

  • Окрім житлового сектору, у планах міської влади є також встановлення сонячних електростанцій на комунальних підприємствам та закладах громади. За словами Вінницького міського голови, така електростанція вже є у Центрі матері і дитини. Вона виробляє 60 кіловат електроенергії і повністю забезпечує потреби закладу. 
  • Поки що планується встановити сонячні електростанції в 11 комунальних закладів міста, але влада працюватиме над цим і надалі. Загалом, глобальної метою міста є встановлення СЕС на всіх школах і об’єктах комунальної власності.

Також нагадаємо, що тепер КП “Вінницький фонд муніципальних інвестицій” кредитуватиме ОСББ.

Джерело: моя Вінниця

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin