Для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, провели кулінарний майстер-клас

14 дітей-сиріт та вихованців, позбавлених батьківського піклування, взяли участь у кулінарному майстер-класі, де спробували себе у приготуванні традиційної грузинської страви. Захід організували релігійна організація «Карітас-Спес-Вінниця» спільно з службою у справах дітей Вінницької міської ради. Мета події — не лише навчити дітей готувати, а й подарувати теплі емоції, нові знайомства та відчуття затишку.

«У співпраці з нашими партнерами підтримуємо діток з непростими долями – хлопців та дівчат, які перебувають на обліку служби у справах дітей міської ради як діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також сім’ї у складних життєвих обставинах. Сьогодні разом з “Карітас-Спес-Вінниця” прагнемо подарувати малечі гарний настрій, розвинути нові навички та почастувати смаколиками», – зазначила начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Служба у справах дітей та організація «Карітас-Спес-Вінниця» постійно підтримують дітей з соціально вразливих категорій, забезпечуючи їх продуктовими наборами, теплими речами тощо.

«Почались осінні канікули, і з цієї нагоди ми вирішили влаштували діткам, які перебувають під опікою та піклуванням, приємний захід. Бачимо, що хлопці та дівчата задоволені цією цікавою подією, спілкуванням одне з одним, гарною компанією та, звісно, смачним частуванням. Прагнемо підтримати дітей, покращити їхній психоемоційний стан», – розповів очільник місії «Карітас-Спес-Вінниця» Євген Маркевич.

Тонкощам приготування грузинської страви – хачапурі по-аджарськи – дітей навчала шеф-кухарка ресторану «Асса» Людмила Габрусь. За її словами, ця страва досить непроста у приготуванні. Спочатку юні кулінари розкатали тісто, сформувавши основу. Згодом додали сир, бринзу та сулугуні. Після цього надали страві форму човника. А згодом хачапурі відправились до печі.

Після малеча змогла почастуватися власноруч зробленими хачапурі. Також за участь у заході кожному та кожній вручили сертифікат на згадку.

«Я сьогодні робив хачапурі з сиром, раніше я такого ніколи не робив. Вдома я люблю готувати і майстер-клас мені сподобався. Ми дуже старались», – поділився 9-річний учасник майстер-класу Матвій Харченко.

Опікуни та піклувальники відзначили важливість таких подій для дітей.

«Мій племінник Сашко, яким я опікуюсь, дуже чекав цієї події. Діти мають змогу спілкуватися один з одним, цікаво та корисно проводити час. Це важливо, щоб вони розкривалися, пробували для себе щось нове, розвивали свою особистість», – сказала опікунка Ганна Очеретна.

Джерело – новини ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin