На щиті: сьогодні Вінниця проводить в останню путь полеглого Героя

Юрій Остроус із Вінниці, позивний «Тренер», добровільно став на захист України з першого дня великої війни. Він боровся у складі 120-ї окремої бригади територіальної оборони, де разом із побратимами тримав оборону Харківщини та Донеччини, включно з боями під Бахмутом. Незважаючи на отримані контузії, Юрій продовжував захищати рідну землю. Своє життя він віддав у бою 15 жовтня поблизу міста Гірник, Покровського району. Йому було 50 років.

Дружина полеглого Героя Наталія розповіла, що Юрій без розмов зібрався до війська щойно розпочалось повномасштабне вторгнення. Залишатися осторонь він не міг, бо за своєю натурою завжди був захисником.

«Ще з дитинства Юрій захоплювався військовою історією, багато читав літератури відповідної тематики. Також займався спортом, дотримувався здорового способу життя. На передовій власним прикладом пропагував серед побратимів важливість підтримки фізичної форми для збереження сили духу. Давав поради, допомагав освоїти комплекс вправ, за що й отримав позивний “Тренер”. Сам же завжди рвався вперед. Він за Україну був ладен на все», – розповідає дружина Небесного Воїна.

Народився Юрій Остроус у Вінниці 29 серпня 1974 року. Після закінчення 8 класів 31-ї загальноосвітньої середньої школи опанував сервісну справу з обслуговування літаків, проходив практику на авіаційному заводі «Антонов». Потім були служба в армії та навчання у Вінницькому технологічному технікумі. Останнім місцем роботи Юрія стало ТОВ «Агробуд-техсервіс», де працював менеджером. Разом із дружиною виховав двох дітей – доньку та сина.

«Юрій був справедливим та понад усе ненавидів брехню. Вважав, що це прояв слабкодухості, який він не дозволяв собі та не пробачав нікому. Рідні та колеги цінували його за щирість та порядність, добре та велике серце…» – каже жінка.

Церемонія прощання із Юрієм Остроусом відбудеться сьогодні о 12:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Після кремації прах Захисника поховають на Алеї Слави Сабарівського кладовища (день і час повідомимо додатково).

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin