У Вінниці створили захист для учнів: нове укриття та термомодернізація ліцею №23

Пріоритет “Безпека та оборона” залишається одним із основних для Вінницької міської ради. У рамках цього напрямку продовжується зведення захисних споруд на території освітніх установ, щоб забезпечити безпечні умови для учнів і вихованців під час тривог. Одним із таких об’єктів є нове протирадіаційне укриття для ліцею №23, завершення якого перевірив міський голова Сергій Моргунов.

«Відновлення очного навчання дуже важливе для всієї галузі освіти міста. Щоб учні могли повернутися до безпечного осередку – ми збудували укриття поруч з п’ятьма школами міста. Ще одне – будується. Сьогодні оглянули новозбудоване укриття, яке розраховане на майже 1000 людей. Тут вже завершились будівельні роботи», – зауважив Сергій Моргунов.

Будівлю звели за всіма нормами, які передбачені для споруд цивільного захисту. Приміщення оснащене усім необхідним. Для продовження освітнього процесу є зручні та просторі аудиторії. Тут також облаштували харчоблок із запасом питної води та їжі для учнів. В укритті – три санвузли, зокрема один для людей з інвалідністю.

Важливо, що проєкт укриття передбачив потреби всіх учнів, й зведений з дотриманням всіх норм фізичної безбар’єрності. Тому в укритті обладнанні пандуси, спеціальні поручні, тактильна плитка та таблички для незрячих, наголосив мер міста.

Як підсумував міський голова Сергій Моргунов: «Найважливіше – це безпечне середовище для наших дітей, і завдяки тому, що побудували таке протирадіаційне укриття, вони почуваються в безпеці».

Також в цьому ліцеї завершені роботи з комплексної термомодернізації.

«Завдяки цьому вдасться скоротити споживання енергоносіїв на рівні 15-40%. Ці заходи включали утеплення фасадів, заміну вікон на енергоефективні, а також модернізацію системи опалення. Завдяки цим змінам, навчальний заклад не лише зменшить витрати на енергоресурси, але й створить комфортніші умови для учнів і вчителів, сприяючи збереженню екології та підвищенню енергоефективності в освіті», – зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin