Як підопічні Вінницького терцентру департаменту соціальної політики ВМР опановують скандинавську ходу

Денне відділення Вінницького територіального центру соціального обслуговування надає можливість людям похилого віку відвідувати різноманітні гуртки. Один з них – гурток здорового способу життя. Під керівництвом медичної сестри закладу Валентини Морнової 15 пані золотого віку опановують скандинавську ходу.

«Наші відвідувачі дуже полюбляють скандинавську ходу. Погода – не перепона для тих, хто бажає відчувати себе здоровим, сильним, активним. Тож ми беремо трекінгові палиці та рушаємо на прогулянку і в спеку, і в прохолоду. Слід зазначити, що скандинавська хода – безпечний і корисний вид спорту. Така активність сприяє зміцненню опорно-рухового апарату, тобто наших кісток, суглобів, м’язів. Також вона покращує роботу серця і судин, поліпшує баланс і координацію. А ще – підіймає настрій та знижує рівень стресу. Все це особливо корисно для людей 60+», – зазначає Валентина Морнова.

З медичною сестрою закладу погоджуються і ті, для кого скандинавська хода вже стала незаміннім хобі. Це, наприклад, 73-річна Алла Тернавцева.

«Я відвідую Терцентр уже близько 6-7 років. Зокрема, займаюся скандинавською ходою. Після таких прогулянок я себе набагато краще почуваю, адже знаходжуся на свіжому повітрі, рухаюся. Це набагато краще, ніж сидіти вдома. Заняття скандинавською ходою позитивно впливають на нервову систему, покращують загальний стан здоров’я, а ще згуртовують наш колектив. З нетерпінням чекаємо кожної п’ятниці, коли ми зможемо знову взяти до рук палиці і усі разом пройтися нашим чудовим містом», – говорить пані Алла.

Гуляють відвідувачі Терцентру і в парку, і на озері, і просто вулицями міста.

«У мене є проблеми зі здоров’ям, група інвалідності та недавно перенесена операція. Тож зважитись на таку активність було досить складно і страшно. Але Валентина Аркадіївна, яка викладає у Терцентрі оздоровчу фізкультуру та скандинавську ходу, запевнила мене, що вже буде добре. Я не пожалкувала, заняття мені дуже подобаються», – розповіла 63-річна Олена Сторожук.

Заняття зі скандинавської ходи у Терцентрі проходять щоп’ятниці. Записатися можна за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin