Інклюзія. Де у Вінниці встановили підйомник?

П”яту з початку року конструкцію, яка полегшує доступ до під”їзду людей з інвалідністю, днями встановили біля багатоповерхівки на вулиці Дачній, 3. Йдеться не про традиційний пандус, а про підйомник. Такі монтують в місцях, де територія не дозволяє облаштувати звичний пандус. Конструкцію встановили на прохання мешканців з інвалідністю та на замовлення департаменту житлового господарства міськради. Усі роботи профінансовані коштом міського бюджету.

«Сьогодні питання інклюзії актуальне як ніколи. Тож маємо вишуковувати можливості, щоб підтримувати та турбуватися про те, щоб вінничанам було зручно та комфортно пересуватися містом. Тож продовжуємо реагувати на звернення, які до нас надходять», – каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Підйомник встановили біля третього під”їзду. Конструкція має кнопки руху, які розташовані з обох боків: так щоб ними можна було скористатися як для спуску, так і підйому.

Для безпеки мешканців вгорі (зі сторони виходу з під”їзду), працівники підрядної організації облаштували підйомник магнітною хвірткою. Сама конструкція виготовлена з нержавіючої сталі, що значно подовжує її термін експлуатації.

Як розповідає Віталій Місецький, такі підйомники розпочали встановлювати у місті у 2020 році саме біля тих під”їздів, де територія не дозволяє облаштувати звичайний пандус.

Наразі підрядники завершують облаштування підйомника біля житлового будинку на вулиці Академіка Янгеля, 58.

Раніше пандуси біля житлових будинків встановили за такими адресами: вулиця Замостянська, 36, вулиця Дениса Бабія, 70, вулиця Учительська, 12, а також вулиця Дмитра Білоконя, 20.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin