Затвердили зміни до встановлення місцевих податків та зборів на території Вінницької громади. Про що йдеться?

На черговій сесії депутати Вінницької міської ради затвердили зміни до регуляторного акту «Про встановлення місцевих податків і зборів на території ВМТГ та затвердження Порядків їх справляння», які набудуть чинності з початком 2025 року. Необхідність цього, обумовлена введенням в дію нового національного Класифікатора будівель і споруд. При цьому розміри ставок залишилися практично без змін, зазначили у департаменті фінансів міської ради.

Цей документ розроблено у відповідності до Наказу Міністерства економіки України від 16 травня 2023 р. №3573 та Податкового кодексу України.

Необхідність викласти у новій редакції регуляторний акт «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Вінницької міської територіальної громади та затвердження Порядків їх справляння» викликана тим, що Державний класифікатор будівель та споруд, який діяв з 2000 року, і який був покладений в основу ставок податку на нерухоме майно, втратив свою чинність.

Наразі маємо новий класифікатор, тож ставки податку на нерухоме майно потрібно привести у відповідність до нового класифікатора, – зазначила директорка департаменту фінансів Вінницької міської ради Антоніна Лесь. – Решта податків – залишаються у старій редакції. Це і Єдиний податок, і податок на землю, і транспортний податки та туристичний збір. Зберігається й перелік пільг для юридичних та фізичних осіб, встановлених рішенням міської ради».

Користуючись нагодою, посадовиця подякувала всім, хто справно сплачує податки до бюджету ВМТГ: «Це питання стійкості Вінницької громади. Її спроможності протистояти викликам війни, допомагати нашим Захисникам та Захисницям, виборювати таку очікувану Перемогу».

Затверджений регуляторний акт, вступить у дію з 1 січня нового року. Незабаром ознайомитись із ним можна буде на сайті Вінницької міської ради та у ЗМІ.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin